Спеціальні потреби

США: Російські ВПС збільшили кількість випадків небезпечної поведінки


Глава Центрального командування Збройних сил США генерал Ерік Курілла 
Глава Центрального командування Збройних сил США генерал Ерік Курілла 

Глава Центрального командування Збройних сил США генерал Ерік Курілла каже, що США спостерігають останнім часом "збільшення непрофесійної та небезпечної поведінки російських ВПС". Про це він заявив під час слухань в сенатському Комітеті зі збройних сил США, повідомляє агентство Reuters.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

Він додав, що Росія здійснює прольоти озброєних штурмових літаків над базами США в Сирії намагаючись продемонструвати провокаційну поведінку. Крім того, каже генерал, РФ намагається "переглянути протоколи деконфліктності, які вони порушують щодня", зазначивши, що США бачать значний сплеск непрофесійної поведінки РФ в Сирії приблизно з 1 березня.

«Росія вважає себе гарантом безпеки держав Центральної Азії. Однак у результаті вторгнення в Україну країни Центральної Азії все більше розглядають Росію як загрозу своєму суверенітету», - зазначив генерал.

Раніше у вівторок США заявили, що перехоплення Росією американського безпілотника над Чорним морем у вівторок є частиною більш агресивної поведінки російських військових.

"Ми знаємо, що перехоплення було навмисним, – прокоментував інцидент голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. Ми знаємо, що агресивна поведінка була навмисною. Ми також знаємо, що це непрофесійно і дуже небезпечно".

В матеріалі використані джерела Reuters.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG