Спеціальні потреби

Російська морська піхота зазнає значних втрат в Україні – Міноборони Великої Британії


Вугледар, 10 лютого 2023 р.
Вугледар, 10 лютого 2023 р.

Зображення з Вугледарського району Донецької області засвідчують «концентровані втрати російської техніки», про це у своєму недільному зведенні заявила військова розвідка Міністерства оборони Великої Британії. Там зазначають, що це, ймовірно, техніка 155-ї російської морської піхотної бригади.

У міністерстві заявляють, що морській піхоті «доручено виконувати одні з найскладніших тактичних завдань у війні, і вона понесла надзвичайно значні втрати».

У повідомленні міністерства, опублікованому в Twitter, йдеться про те, що здатність бригад морської піхоти «майже напевно значно погіршилася», оскільки її підрозділи були поповнені «недосвідченим мобілізованим персоналом».

Як повідомляв Голос Америки, у суботу Європейський Союз схвалив десятий пакет санкцій проти Росії в річницю вторгнення Москви в Україну.

Пакет включає посилення експортних обмежень щодо товарів подвійного призначення, а також заходи проти організацій, які підтримують війну, поширюють пропаганду або доставляють безпілотники, які використовує Росія.

ЄС заявив, що 10-й раунд санкцій проти Росії з початку війни був спрямований на те, щоб ускладнити фінансування війни та позбавити Росію технічного обладнання та запасних частин для зброї, яка використовується проти України.

У суботу Міноборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, заявило, що Росія, ймовірно, вичерпала свої постачання іранських безпілотників.

«Багато було знищено в перші дні року», — повідомили в міністерстві.

Західні та українські офіційні особи заявили, що західні санкції заважають Росії поповнити свої запаси керованої зброї, яка базується на імпортованих мікрочіпах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG