Спеціальні потреби

Цинічний терор Росії має бути припинений, причетні до ракетних атак - покарані, - реакція ЄС на нові ракетні обстріли України


Російські ракетні атаки по Україні тривають. Фото: AP Photo/Evgeniy Maloletka)
Російські ракетні атаки по Україні тривають. Фото: AP Photo/Evgeniy Maloletka)

"Нічні невибіркові ракетні та безпілотні атаки з боку Росії є продовженням систематичного та цинічного терору проти України і її народу". Таку заяву оприлюднив речник верховного представника ЄС Петер Стано.

Йдеться про черговий ракетний удар по критичній інфраструктурі України: як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у ніч на 16 лютого Росія випустила по Україні 36 ракет. ППО знищила 16 із них.

“Ці дії є воєнними злочинами, це неприйнятно і повинно бути припинено. Причетні до цих злочинів будуть притягнуті до відповідальності”, - написав Стано у Twitter.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, 16 лютого Росія запустила 36 ракет: 12 крилатих ракет повітряного базування Х-101/555, 8 крилатих ракет морського базування “Калібр”, 12 крилатих протикорабельних ракет повітряного базування Х-22, 3 керовані авіаційні ракети Х-59/31, 1 протикорабельна ракета “Онікс”.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що внаслідок нічної атаки є влучання на півночі і заході України, у Дніпропетровській і Кіровоградській областях.

"Росіяни дещо змінили тактику, - каже Єрмак. - Вони проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG