Спеціальні потреби

Фонд, який фінансував «Північний потік-2», хоче розірвати зв'язки із проектом


Німецький громадський фонд, створений для сприяння російському Газпрому в завершенні будівництва газопроводу Північний потік-2, хоче розірвати всі зв'язки з проектом, повідомляє агентство Рейтер. Для цього фонду доведеться заплатити 12 мільйонів євро (12,10 мільйонів доларів), щоб погасити свої зобов'язання перед дочірньою компанією Nord Stream 2 AG.

Про це повідомив газеті Welt am Sonntag голова фонду Ервін Зеллерінг.

Газета повідомила, що фонд поки не уточнив, чи стануть санкції перешкодою для переказу грошей.

Створений у 2021 році на пожертвування у 20 мільйонів євро від компанії Nord Stream 2 AG та 200 000 євро від уряду Мекленбург – Передня Померанія, фонд має комерційний підрозділ для купівлі та володіння активами, необхідними для завершення проекту.

У лютому Німеччина призупинила будівництво газопроводу вартістю 11 мільярдів доларів. Незабаром після цього прем'єр-міністр землі Мекленбург - Передня Померанія оголосив, що фонд буде ліквідовано.

Ервін Зеллерінг, голова фонду, повідомив газеті Welt am Sonntag, що його установа хоче розірвати всі зв'язки із «Північним потоком 2» після виплати 12 мільйонів євро за зобов'язаннями швейцарської компанії Nord Stream 2 AG.

Близько 10 мільйонів євро із загальної суми припадають на доходи від продажу обладнання, приладів та матеріалів, а також закупівель, які свого часу фінансувала компанія Nord Stream 2, повідомляє Welt am Sonntag із посиланням на фонд.

В матеріалі використані джерела Рейтер.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG