Спеціальні потреби

Папа Римський обговорить із керівництвом України можливість свого візиту


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Папа повідомив про майбутню зустріч під час спілкування з дітьми у внутрішньому дворі Ватикану, повідомляє агентство Рейтер.

Український хлопчик на ім'я Сачар запитав Папу: «Чи можете Ви приїхати в Україну, щоб урятувати всіх дітей, які зараз там страждають?»

Папа Франциск відповів, що часто думав про українських дітей останнім часом і хотів відвідати країну, але має вибрати слушний час.

«Нелегко ухвалити рішення, яке часом може принести більше шкоди, ніж користі решти світу. Я повинен знайти підходящий момент, щоб зробити це, - сказав 85-річний понтифік згідно зі стенограмою ватиканського заходу. - Наступного тижня я прийму представників українського уряду, які приїдуть сюди, щоби поговорити. У тому числі – про мій можливий візит. Подивимося, як усе буде», – сказав Франциск.

Понтифіка запрошували до України президент Володимир Зеленський, мер Києва Віталій Кличко, верховний архієпископ Української Католицької Церкви східного обряду Святослав Шевчук та посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Андрій Юраш повідомив агентству Reuters, що у нього, на жаль, поки що немає жодних подробиць зустрічі, про яку згадував Папа.

В матеріалі використані джерела Рейтер.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG