Спеціальні потреби

Верховний суд США не дозволив штрафувати соцмережі за усунення політичних дописів


Фото для ілюстрації. (AP Фото/Річард Дрю)
Фото для ілюстрації. (AP Фото/Річард Дрю)

Верховний суд США заблокував дію закону, згідно з яким соцмедійні платформи мусили би сплачувати штраф за усунення соцмедійних дописів на основі висловленої в таких дописах точки зору. Суд 5-ма голосами проти 4-х заборонив застосування такого покарання.

Відповідний закон був прийнятий в Техасі. Нові правила стосуються популярних соцмедійних платформ, як Instagram, Facebook, Twitter та інші. Губернатор Техасу Грегг Еббот мотивував необхідність такого законодавства захистом права на свободу слова у США. Він також звинуватив соцмедіа в упередженому ставленні до консерваторів.

Неурядові організації, включаючи NetChoice, Асоціацію комп'ютерів та зв'язку США виступили проти нового законодавства, вказуючи, що закон змусить соцмережі залишати дописи, які включають російську пропаганду та неонацистьскі погляди.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України, основні соцмережеві платформи запровадили заходи із стримування поширення неправдивої інформації щодо війни, зокрема Twitter обмежив поширення інформації з більш ніж 300 акаунтів російських посадовців, включаючи президента Володимира Путіна.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG