Спеціальні потреби

Держдеп: оборонні поставки США Україна застосовує для "успішної боротьби проти російських сил" 


Фото: український військовослужбовець із "Джавеліном", березень 2022 року
Фото: український військовослужбовець із "Джавеліном", березень 2022 року

Під час розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в четвер посадовці зазначили, що постійні оборонні поставки від США, союзників та партнерів Україна застосовує в "успішній боротьбі з російськими силами", йдеться у повідомленні Держдепу за результатами розмови.

Під час розмови очільники дипломатичних відомств обговорили надання додаткової оборонної допомоги США Україні на суму 800 млн дол, що включає "зброю, боєприпаси та іншу безпекову допомогу для оборони України", йдеться в повідомленні.

Блінкен підтвердив готовність США надавати підтримку Україні, заявив речник Держдепу Нед Прайс. "Ми рішуче налаштовані продовжувати надавати безпекову, економічну та гуманітарну підтримку урядові та народу України, щоб вони захищались від "брутальної та неспровокованої війни Путіна". Держсекретар також відзначив відвагу українського народу і зокрема оборонців Маріуполя.

Очільник української дипломатії додав, що під час розмови йшлося про новий пакет оборонної допомоги а також координацію нових санкцій проти Росії. Про це Кулеба написав у Twitter.

XS
SM
MD
LG