Спеціальні потреби

«Свавілля» - США засудили висилку трьох європейських дипломатів з Росії


Держсекретар США Ентоні Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен

США засуджують висилку трьох європейських дипломатів, які спостерігали за січневими протестами в Росії. З такою заявою виступив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він назвав рішення Росії «свавільним і безпідставним» а також «відходом від міжнародних зобов‘язань». «Ми солідарні з Німеччиною, Польщею та Швецією», - йдеться в заяві держсекретаря, розміщеній у Twitter.

Необґрунтованим та таким, що шкодить відносинам Росії та Європи назвав дії Росії щодо європейських дипломатів міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас.

«Дипломат Німеччини, про якого йдеться, лише здійснював своє право в рамках Віденської конвенції з дипломатичних відносин і законним чином спостерігав за подіями в Росії», - пояснив Маас в заяві у Twitter.

«Якщо Російська Федерація не перегляне це рішення, воно не залишиться без відповіді», - додав він.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб висловив солідарність з європейськими країнами і назвав дії Росії «спробою відволікти від репресій проти лідерів опозиції в Росії, протестувальників та журналістів».

Рааб заявив, що це рішення «демонструє, що уряд Росії повертається спиною до міжнародного права».

Верховний представник ЄС Жозеп Боррель також засудив висилку Росією європейських дипломатів.

Росія заявила 5 лютого, що висилає трьох дипломатів, звинувативши їх у участі в протестах на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Дивіться також: Олексій Навальний: хто він? Відео

Олексій Навальний: хто він? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:14 0:00

XS
SM
MD
LG