Спеціальні потреби

Трамп: моя розмова з Зеленським стосувалась корупції


Президент США Дональд Трамп відповідає на питання журналістів, 22 вересня 2019 року
Президент США Дональд Трамп відповідає на питання журналістів, 22 вересня 2019 року

"Абсолютно чудовою" назвав свою розмову з президентом України Володимиром Зеленським президент США Дональд Трамп. Телефонна розмова, що відбулась між президентами 25 липня, опинилась в центрі скандалу у США.

Спілкуючись з журналістами зранку в неділю, Трамп зазначив: "Основна частина розмови - була привітання а також питання корупції - всієї корупції, що відбувається і в основному того що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як віце-президент Джо Байден і його син створювали корупцію в Україні".

За закидами ЗМІ, під час розмови президент Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії США та колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Трамп раніше назвав ці повідомлення преси "несправжніми новинами", які відволікають увагу від порушень Байдена.

"ЗМІ несправжніх новин та їх партнер - Демократична партія хочуть триматись якомога далі від вимог Джо Байдена, щоб уряд України звільнив прокурора, який розслідував діяльність його сина, а то вони не отримають великі гроші, тому вони сфабрикували історію про мене і чудову робочу розмову з новим президентом України. Нічого з того, що я говорив, було невірним, а от вимоги Байдена, з іншого боку, були жахливою катастрофою. Несправжні новини це знають, але не хочуть повідомляти", - написав президент зранку в суботу.

Байден відкинув звинувачення на свою адресу і заявив, що за заявами президента стоять політичні міркування. "Трамп це робить, бо знає, що я поб'ю його як барабан, - заявив Байден. – Він зловживає владою та кожним елементом свого президентства, щоб намагатись мені зашкодити".

Конгресмени США звернулись до адміністрації президента Дональда Трампа з вимогою надати стенограму розмови між Трампом та Зеленським.

Скандал між Білим домом та Конгресом розгорівся після того, як у ЗМІ з'явились повідомлення про те, що представник розвідки США, в рамках програми захисту для викривачів порушень, надав записку генеральному інспектору де йшлося, що президент Трамп “пообіцяв” щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. ЗМІ пов'язали це з можливою розмовою Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Дивіться також: Студія Вашингтон. Трамп –Зеленський -Джуліані. Коментар сенатора США

Студія Вашингтон. Трамп –Зеленський -Джуліані. Коментар сенатора США
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG