Спеціальні потреби

Клінтон домагає однопартійцям, які балотуються в Конгрес


Трохи більше двох тижнів залишилось до дня президентських виборів у США. Обидва кандидати роблять останній ривок у боротьбі за Білий Дім. І якщо Дональду Трампу ніяк не вдається позбутися шлейфу скандалів, Гілларі Клінтон виглядає настільки впевненою, що замість своєї виборчої кампанії допомагає своїм однопартійцям, які балотуються у Конгрес.

«Я навіть і не думаю про те, щоб йому відповідати», - відреагувала Клінтон відносно заяв Трампа, що вона корумпована та не придатна до роботи в Білому Домі.

У суботу Клінтон сказала журналістам, що останні 16 днів перед виборами вона зосередить зусилля на тому, щоб наголосити, наскільки важливо для демократів перебрати контроль в Конгресі, де республіканці нині мають більшість – як в Сенаті, так і в Палаті Представників.

Гілларі Клінтон зустрілася з виборцями у штаті Пенсильванія. Її кампанію, як і кампанію її суперника Дональда Трампа, також супроводжують скандали, зокрема після публікації вкрадених імейлів працівників її штабу. Але Клінтон ігнорує усі звинувачення і закликає свої прихильників вплинути на прихильників Трампа:

«Якщо ви знаєте людей, які думають голосувати за нашого опонента, я сподіваюся ви влаштуєте їм глибоку розмову на цю тему».

Клінтон, які аналітики дають 9 з 10 шансів на перемогу, направила мільйони доларів з фонду її виборчої кампанії на штати, де за традицією перемагають республіканці. Аналітики кажуть, що демократи мають шанси перебрати контроль над Сенатом, але матимуть завзяту боротьбу за Палату Представників, де республіканці мають значну більшість.

В останні дні перед виборами, демократи залучають на свій бік зіркових агітаторів. Майлі Сайрез та Кейті Пері цими вихідними спілкуються зі студентами, переконуючи їх прийти на вибори та підтримати Клінтон. Одне з побоювань демократів – апатія молоді та низька явка, яка може дати шанс республіканському кандидату, електорат якого навпаки заряджений.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG