Спеціальні потреби

Що зробить Дональд Трамп у разі перемоги у перші сто днів свого президентства


Республіканський кандидат в місті Геттисберг виступив з програмою перших ста днів свого президентства. Дональд Трамп запропонував 35-процентне зниження податків для середнього класу. Трамп також пообіцяв ввести обмеження на кількість термінів для членів Конгресу і мораторій на зростання числа держслужбовців - за винятком оборони і безпеки, а також скоротити федеральне регулювання. «Ми осушимо болото в Вашингтоні і замінимо його новим урядом, який належить народу і служить його інтересам», - пообіцяв Трамп в Геттисберзі, штат Пенсильванія.

Під час програмної промови Трамп також пообіцяв подати в суд на жінок, які звинувачують його у сексуальних домаганнях. У суботу Ще одна жінка, актриса дорослого кіно Джессіка Дрейк, звинуватила Дональда Трампа у непристойній поведінці 10 років тому. Вона стверджує, що Трамп поцілував її без дозволу та запропонував їй 10 тисяч доларів та користування його приватним літаком, якщо та проведе з ним вечір.

Виступ, який, за визначенням кампанії Трампа, є його «заключним словом» перед виборцями, сприймається деякими аналітиками як спроба сфокусувати увагу виборців на пріоритетах його програми, і відвернути увагу суспільства від протиріч, які переслідують Трампа в останні тижні. Геттисберг - місце одного з найзапекліших боїв американської Громадянської війни 19-го століття. Саме тут, 19 листопада 1863 р, незабаром після вирішальної перемоги армії Півночі над конфедератами,-президент республіканець Авраам Лінкольн виголосив одну з найбільших промов в історії США.

У частині промови про імміграцію Трам пообіцяв припинити потік незаконних іммігрантів шляхом введення обов’язкового мінімум дворічного ув’язнення для тих, хто потрапить у країну незаконно. Також він пообіцяв ввести 5-тирічне ув’язнення для тих, хто має попередні судимості за кримінальні злочини, кілька дрібних злочинів, дві чи більше депортації.

Трамп пообіцяв припинити виплати США у кліматичні програми та натомість інвестувати гроші у водну та довкільну інфраструктури країни.

Кандидат в президенти від демократів Гілларі Клінтон разом зі своїм напарником сенатором Тимом Кейном в суботу виступила двічі в Пенсильванії: в Піттсбурзі та Філадельфії.

Ряд опитувань громадської думки показують відставання Трампа від Клінтон на національному рівні та в ключових штатах. Клінтон випереджає Трампа в середньому на більш, ніж 6 процентних пунктів серед потенційних виборців по всій країні, згідно з даними RealClearPolitics.

Однак в США підсумок президентських виборів визначається не загальнонаціональним голосуванням. Замість цього результат визначається сукупними підсумками голосування в кожному з 50 штатів, причому число вибірників кожного штату залежить від кількості населення. Для перемоги кандидат в президенти повинен набрати принаймні 270 із загальних 538 голосів Колегії вибірників. Карта RealClearPolitics показує, що за станом на сьогодні має 262 голоси проти 164 голосів за Трампа.

Останні результати проекту The States of the Nation, оприлюднені в суботу, також показують, що Клінтон утримує впевнене лідерство Колегії вибірників. Якби вибори відбулися на цьому тижні, йдеться в повідомленні, у Клінтон був би 95-відсотковий шанс на перемогу. Згідно з прогнозом експертного веб FiveThirtyEight, Клінтон переможе, отримавши 341 голосів виборців проти 196 голосів за Трампа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG