Спеціальні потреби

США та Росія допрацьовують угоду про перемир’я в Сирії


США та Росія продовжують працювати над угодою проперемир’я у Сирії, яка буде внесена на порядок денний саміту Великою Двадцятки в Китаї.

Виглядає, що сторони наблизились до укладення угоди, втім, втім залишається ряд перепон. Лунають припущення, що президент Барак Обама та президент Володимир Путін матимуть неформальну зустріч під час саміту. Однак, поки що інформації про організовану зустріч нема.

«Між нами на Росією існують глибинні непогодження щодо того, кого ми підтримуємо, а також відносно самого процесу встановлення миру в Сирії», - заявив пресі президент Барак Обама в неділю. Президент Росії у свою чергу заявив, що конфлікт у Сирії може бути вирішений лише політичним шляхом. Нагадаємо, Москва підтримує нинішнього президента Башара Асада, США працюють з поміркованою опозицією, яка вимагає відставки Асада. «Якщо ми не побачимо кроків з боку Росії заради зменшення насильства та полегшення гуманітарної кризи, важко представити, як ми можемо перейти до наступної фази», - сказав президент Обама.

У неділю Держсекретар Джон Керрі зустрівся зі своїм колегою Сергієм Лавровим для обговорення сирійського питання, наступна зустріч запланована на понеділок.

«Справедливо сказати, що ми обговорили ряд складних питань», - сказав Керрі репортерам після зустрічі. Втім, деталей обговорень він не подав.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG