Спеціальні потреби

Матір Терезу зарахували до лику святих


Папа Франциск зарахував Матір Терезу до лику святих у неділю. На церемонії канонізації на площі Святого Петра у Ватикані зібрались десятки тисяч.

«На честь Святої Трійці ми оголошуємо та визнаємо Благословенну Терезу Калькутти святою. Ми ставимо її в ряд інших святих та наказуємо, щоб це визнавалося всією Церквою», - сказав папа під час урочистої церемонії.

Лауреат Нобелівської премії матір Тереза була відома як свята знедолених за свою роботу для найбідніших верств населення Індії. Матір Тереза, уроджена Аньєза Ґондже Бояджіу, народилась в Скоп’є в 1910 році. Багато років пропрацювала у Калькутті. З допомогою тисяч інших монахинь та мільйонів волонтерів вона відкрили благодійні місії у понад 120 країнах світу.

Про себе вона говорила: «За походженням я албанка, за громадянством – індійка. За вірою я католицька монахиня. За призванням, я належу всьому світові. А серце моє цілком належить серцю Ісуса Христа». Матір Тереза померла у 1997 році у віці 87.

Католицька Церква має понад 10 тисяч святих. Процес канонізація ініціюється як правило через п’ять років після смерті кандидата, однак Папа Іван Павло ІІ, зробивши виключення, прискорив цю процедуру для матері Терези.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG