Спеціальні потреби

Папа Римський створив Комітет із розподілу допомоги для постраждалих українців


Очолить цей комітет авторитетний в РКЦ України єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло.

Папа Франциск створив спеціальний Комітет з розподілу пожертв для мешканців України, постраждалих внаслідок військових дій на сході країни. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Йдеться про кошти, зібрані під час Богослужінь католицькими церквами Європи за неділю 24 квітня на спеціальне прохання глави Католицької церкви Папи Римського.

Новий комітет створили за кілька днів перед офіційним візитом в Україну державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна. За офіційними даними, він відвідуватиме Україну з 15 до 20 червня. Глава зовнішньополітичного відомства Ватикану зустрінеться з президентом України у п’ятницю 17 червня.

Напередодні директор прес-служби Ватикану отець Федеріко Ломбарді під час прес-конференції з журналістами не зміг назвати суми допомоги, зібраної для України, але повідомив, що розподіл коштів не залежатиме від віросповідання чи етнічного походження потерпілих.

Офіційними представниками цього благодійного проекту будуть Державний секретаріат Ватикану та так звана Папська рада за посередництвом ватиканського посольства (нунціатури) в Україні.

Очолить цей комітет авторитетний в РКЦ України єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло. Комітет діятиме впродовж одного року, і в разі необхдіності його повноваження будуть поновлені. Офіс нового комітету знаходитиметься у межах Харківсько-Запорізької дієцезії.

Дивіться також: Папа Римський у Вашингтоні закликав допомагати біженцям

Папа Римський у Вашингтоні закликав допомагати біженцям. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

XS
SM
MD
LG