Спеціальні потреби

На військових базах США оголошено посилений рівень безпеки


Армія США оголосила посилені заходи безпеки на військових базах країни. Про це повідомило командування Збройних сил.

Причиною цього рішення стала недавня заява ФБР про можливість нападів ісламістів на американських військовослужбовців і поліцію.

Як пояснює командування Збройних сил США, цей крок обумовлений «недавніми подіями», але не пов'язаний з якоюсь «конкретною достовірною загрозою».

У четвер директор ФБР Джеймс Комі заявив, що у Сполучених Штатах може налічуватися кілька тисяч он-лайн прихильників терористичного угруповання ІДІЛ.

«У країні можуть бути сотні й навіть тисячі людей, які отримують повідомлення від вербувальників або вказівки щодо організації нападів у США, – сказав Комі. – Тож очевидно, у нас є побоювання загального характеру з приводу того, що ІДІЛ може зосередити свої зусилля на військовослужбовцях і співробітникях правоохоронних органів».

Минулого тижня у Техасі двоє озброєних чоловіків влаштували стрілянину біля приміщення, де проходила виставка карикатур на пророка Магомета. Вони поранили охоронця, а потім їх застрелили місцеві поліцейські.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Ісламська держава», проте американська влада не має достатньо доказів їхньої прямої причетності до інциденту.

«ФБР та інші члени розвідки ще здійснюють розслідування, щоб виявити будь-які зв'язки між цими двома особами та ІДІЛ або іншою терористичною організацією світу», – пояснив офіційний представник Білого дому Джош Ернест.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG