Спеціальні потреби

Росія повинна стримати войовничість Захарченка – посол США в ОБСЄ


Даніель Баєр, посол США в ОБСЄ
Даніель Баєр, посол США в ОБСЄ

Посол США в ОБСЄ закликає Росію дотримуватися плану відведення озброєнь у селищі Широкіне і допустити спостерігачів ОБСЄ на територію, яка перебуває під контролем проросійських бойовиків. Про це Даніель Баєр написав на своїй Твіттер-сторінці.

«Місія ОБСЄ важко працює для припинення вогню у селищі Широкіне. Україна поділилась своїм планом відведення озброєнь. Росія повинна стримати войовничість Захарченка», - пише у соцмережі посол США в ОБСЄ Даніель Баєр.

23-го квітня під час засідання постійної ради ОБСЄ у Відні, Баєр виступив із гучною промовою щодо порушення Росією та проросійськими сепаратистами Мінських домовленостей. Він закликав до негайного діалогу для припинення вогню на сході України.

«У цей критичний момент ми закликаємо негайно створити робочі групи, що передбачено у документі «Комплекс заходів» від 12 лютого цього року. Як ми знаємо, всі члени Тристоронньої Контактної групи визначили своїх представників для чотирьох робочих груп. Всі вони повинні зустрітися якомога швидше», - закликав американський дипломат.

Серед основних порушень Кремлем Мінських домовленостей він назвав утримання Росією великої кількості артилерії та систем залпового вогню на територіях, які підпадають під дію Мінських домовленостей, передислокація протиповітряних систем на територію Східної України та до лінії фронту, велика кількість російських військових командирів та управлінського обладнання, проведення широкомасштабних військових навчань на підконтрольних бойовикам територіях із залученням російських безпілотних апаратів.

Небезпечним сигналом він також вважає передислокацію російських військових на українсько-російському кордоні поблизу Бєлгорода, напроти Харкова,.

«Росія та сепаратисти, яких вона підтримує, повинні припинити атаки, поважати домовленість про припинення вогню, вивести все обумовлене озброєння від розмежувальної лінії», - заявив посол США в ОБСЄ Даніель Баєр.

Згідно з попередньою домовленістю сторін, 29 квітня має відбутися відео конференція тристоронньої контактної групи (від ОБСЄ Хайді Тальявіні, від України екс-президент Леонід Кучма, від Росії посол в Україні Михайло Зурабов) з представниками так званих «ДНР» і «ЛНР».

Дивіться також: Літні люди на Донбасі впевнені, що допомогу з Києва везуть "каратєлі" - волонтерка з Києва

Життя стареньких на Донбасі викликає жах - волонтер. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:12 0:00

XS
SM
MD
LG