Спеціальні потреби

США та Британія обговорюють нові санкції проти Росії


«Те, що зараз відбувається у Маріуполі, є просто неприйнятне. То ж ми говоримо про додаткові санкції, додаткові заходи», - держсекретар США.

Держсекретар США Джон Керрі у Лондоні обговорює з британським колегою можливі спільні додаткові санкції проти Росії. Про це він повідомив журналістам перед зустріччю з міністром закордонних справ Британії Філіпом Гамондом.

Сторони вважають Росію відповідальною за порушення Мінської угоди. За словами Джона Керрі, росіяни «захопили землі» в Україні під супровід цинічних пісень про мир.

«Те, що зараз відбувається у Маріуполі, є просто неприйнятне. То ж ми говоримо про додаткові санкції, додаткові заходи, - сказав держсекретар США.

Між тим, поки що невідомо, чи США та Британія мають спільне бачення щодо запровадження нових санкцій проти Росії, так як європейська економіка більш залежна від Росії за американську. Філіп Гаммонд, вийшовши до журналістів, ні словом не обмовився про санкції.

«Ми обговоримо, як втримати цілісність Європейського Союзу та американсько-європейський спільний курс у відповідь на ці порушення», - сказав глава британського МЗС.

Філіпп Гаммонд також розкритикував російську «тривалу агресію» і систематичне порушення перемир’я в Україні.

Напередодні візиту Керрі до Велкобританії високопоставлений чиновник Держдепу США повідомив, що погіршення ситуації в Україні та відповідь на російську агресію буде основним питаням під час зустрічі Джона Керрі та Філіппа Гаммонда. Водночас цей чиновник заявив, що на питанні про постачання летальної зброї для України сторони фокусуватись не будуть.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG