Спеціальні потреби

Убито трьох підозрюваних у нападі на редакцію Charlie Hebdo


Працівник безпеки скеровує звільнених заручників після штурму крамниці, захопленої озброєним чоловіком, Париж, 9 січня 2015 р.
Працівник безпеки скеровує звільнених заручників після штурму крамниці, захопленої озброєним чоловіком, Париж, 9 січня 2015 р.

Двох підозрюваних у нападі на редакцію сатиричного видання Charlie Hebdo убито, а їхнього заручника звільнено під час поліцейського рейду на півночі від Парижа. Унаслідок окремого рейду в столиці убито ще одного озброєного нападника, який тримав кількох заручників у кошерній крамниці.

Вибухи та постріли лунали тимчасом як поліцейські увійшли у п’ятницю в приміщення складу в містечку Даммартін-ен-Ґоель, де зачинилися підозрювані Шеріф і Саїд Куачі. Повідомляється, що обидва чоловіки вийшли, стріляючи, перед тим, як їх убили поліцейські.

У Парижі сили безпеки штурмували крамницю в районі Порт де Вінсен, убивши озброєного чоловіка, який тримав щонайменше п’ятьох заручників. Про долю заручників надходять суперечливі дані.

За словами поліцейських, є підстави вважати, що підозрюваний у нападі в крамниці, 32-річний Амеді Кулабалі – той самий, хто убив працівницю поліції на південь від Парижа в четвер. Також у розшуку перебуває жінка, яку вважають його пособницею, Хаєт Бумедьєн. Джерела в поліції пов’язують Кулабалі з Шеріфом і Саїдом Куачі, яких підозрюють у вбивстві 12 осіб під час нападу на редакцію Charlie Hebdo в середу.

Перед початком стрілянини у п’ятницю по обіді в місті за 40 км від Парижа французькі сили безпеки повідомили, що перебувають на зв’язку з братами, які сказали переговорникам з поліції, що вони готові загинути як мученики.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG