Спеціальні потреби

Північна Корея обурена санкціями США


North Korea
North Korea

Північна Корея обурена запровадженням США нових санкцій у зв'язку зі звинуваченнями у зламі комп'ютерів компанії Sony Pictures.

Державне телебачення КНДР процитувало прес-секретаря північнокорейського МЗС, який назвав санкції «ворожими та репресивними». У заяві також зазначено, що санкції «лише зміцнять бажання Пхеньяна захищати суверенність своєї країни».

Президент США Барак Обама в п'ятницю підписав указ про санкції проти трьох організацій та десяти осіб. Представник Білого дому назвав санкції першим кроком до покарання КНДР за численні провокації, включаючи кібератаку.

Відповідно до заяви Міністерства фінансів США, заходи посилюють запроваджені раніше санкції: вони відрізають доступ певних людей до фінансової системи США, а також забороняють американським громадянам мати будь-які відносини з Північною Кореєю.

Серед організацій, які потрапили під санкції: розвідувальне управління КНДР, компанія Korea Mining Development Trading Corporation, відома як KOMID, яка займається озброєнням і військовою технікою, і науково-дослідницьке агентство Korea Tangun Trading Corporation. Десять осіб, які потрапили під санкції, безпосередньо пов'язані з однією з трьох організацій або з урядом КНДР.

У середині грудня Обама обіцяв дати «пропорційну відповідь» на хакерську атаку на комп'ютерні системи компанії SONY напередодні прем'єри комедії «Інтерв'ю», у центрі сюжету якої – вбивство північнокорейського лідера Кім Чен Ина двома журналістами зі США.

Раніше США запровадили санкції у зв'язку з ядерною програмою КНДР. Уперше США запровадили санкції у відповідь на кібератаку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG