Спеціальні потреби

Папа Франциск і патріарх Варфоломій закликали до миру в Україні


Папа Франциск та екуменічний патріарх Варфоломій І благословляють вірян, які зібралися біля патріархального собору св. Георгія у Стамбулі, 30 листопада 2014 р.
Папа Франциск та екуменічний патріарх Варфоломій І благословляють вірян, які зібралися біля патріархального собору св. Георгія у Стамбулі, 30 листопада 2014 р.

Папа Римський Франциск та Патріарх Константинопольський Варфоломій І у неділю зробили спільну заяву, закликавши до миру в Україні та діалогу між усіма сторонами на основі міжнародного законодавства задля припинення конфлікту, що дасть змогу всім українцям жити в гармонії.

У заяві, оприлюдненій після літургії з нагоди свята св. Андрія Первозванного, відзначення якого було головною метою триденного візиту Папи до Туреччини, обидва християнські лідери сказали, що моляться за Україну.

Також Понтифік та Патріарх закликали припинити переслідування християн на Близькому Сході, зокрема в Іраку та Сирії. Крім того, вони закликали регіональних лідерів збільшити допомогу жертвам бойовиків ісламської держави. Напередодні Папа Римський та Патріарх Варфоломій взяли участь в екуменічній службі у Стамбулі. Понтифік також відвідав мечеть Султана Ахмета, де муфтій Рахмі Яран здійснював молитву.

Сьогодні Папа Римський завершив свою подорож до Туреччини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG