Спеціальні потреби

Папа Римський відвідає США 2015 року


Папа Франциск
Папа Франциск

Папа Римський Франциск у понеділок оголосив, що наступного року відвідає Сполучені Штати – вперше як глава Римо-Католицької церкви, яка налічує 1,2 мільярда вірян.

У США з нетерпінням чекали офіційного підтвердження запланованої поїздки, чутки про яку ходили вже кілька місяців. Виступаючи на міжконфесійній конференції з питань шлюбу, папа Франциск розповів, що у вересні наступного року вирушить до Філадельфії на Всесвітній конгрес сімей, який влаштовує Католицька церква.

Очікують, що під час поїздки понтифік відвідає Білий дім і Конгрес у Вашингтоні, а також штаб-квартиру ООН в Нью-Йорку, проте сам папа у своєму виступі ці місця не згадав.

Представники Католицької церкви у Філадельфії очікують, що на папську месу в місті прийде до мільйона вірян. Франциск стане четвертим Папою римським, який відвідає США. Папа Бенедикт ХVI відвідав Штати 2008 року, а папа Іван Павло ІІ – 1979 року.

Пізніше цього місяця понтифік має відвідати Туреччину та європейські інститути у французькому Страсбурзі, а в січні він вирушить на Філіппіни та Шри-Ланку. Це буде вже друга його поїздка по Азії.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG