Спеціальні потреби

Німеччина закликала Китай приєднатись до розв’язання українського конфлікту


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Китай брати активнішу участь у вирішенні міжнародних конфліктів, як в Україні чи Іраку. Нинішня криза і конфлікти мають не лише політичні, а й економічні наслідки. І це особливо стосуться таких економічно розвинених країн як Китай чи Німеччина, - зазначив глава МЗС Німеччини.

Прямої відповіді на заклики Штайнмаєра від прем’єр-міністра Китаю не пролунало. Між тим, він сказав узагальнено, що усі країни повинні були працювати разом, щоб попередити чергову війну.

Натомість пан Лі наголосив на двосторонній економічній співпраці:

«Найважливішою основою для співпраці між Китаєм і Німеччиною є економічне співробітництво», - сказав Лі Кецяну.

Крім того, міністр Штайнмаєр опосередковано закликав Китай зосередитися на проблемах верховенства права в країні, дотриманні прав людини та свободи ЗМІ заради інновацій.

"Двосторонні переговори між Німеччиною та Китаєм є ідеальним місцем для обговорення цих питань", - сказав він.

«Сучасний стан системи освіти, справедлива соціальна система і функціонування правової держави є вимогами для впровадження нових технологій не тільки тому, що цим стурбовані німці, але це є і в китайській традиції," - сказав у суботу Штайнмаєр під час економічної конференції «Китай зустрічає Європу», що пройшов у м.Гамбург.

«Тому що ці цінності є необхідними для інновацій, щороку ми не лише обговорюємо економічні питання у форматі двостороннього діалогу, не менш важливі є питання дотримання законності у державі, права людини, соціальна відповідальність та вільні засоби масової інформації»,- сказав Штайнмайєр.

В п'ятницю, 10 жовтня, Китай і Німеччина під час урядових консультацій у Берліні домовилися розширити співпрацю. Сторони у присутності прем’єра КНР і канцлера Німеччини підписали низку договорів щодо економічного співробітництва.

Дивіться також: Релігієзнавець Людмила Філіпович про громадянську релігію в Україні

В Україні формується громадянська релігія - експерт
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG