Спеціальні потреби

Псакі порадила авторам "фотожаб" подумати про пріоритети Росії


Джен Псакі прокоментувала російські "фотожаби" на себе
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:19 0:00

Джен Псакі прокоментувала російські "фотожаби" на себе

Вона щодня прокидається о 5-й ранку, багато подорожує, може годинами відповідати на питання журналістів і вийти із найскладнішої ситуації. Джен Псакі, прес-секретар Державного департаменту США, потрапила під інформаційний обстріл російської пропаганди. В російських соціальних мережах розповсюджуються фотожаби та пародії на Джен Псакі. Журналісти Російської служби "Голосу Америки" запитали у спікера Держдепу, як вона сприймає такі медіа-атаки.

Джен Псакі за освітою – філолог. До Державного Департаменту її привів досвід роботи у президентських кампаніях Джона Керрі і Барака Обами. Батько Джен був республіканцем, мати – затятою демократкою.

Протилежні погляди батьків зробили її добрим дипломатом, каже речниця Держдепу: «Я чула багато різних політичних поглядів з різних сторін. Це було продуктивне середовище для мого розвитку».

Джен Псакі отримала освіту за спеціальністю «Англійська мова» у коледжі Вільяма та Мері, у Вірджинії, який вважається одним з найкращих вищих освітніх закладів у Сполучених Штатах.

«Це прекрасна школа, дуже ліберальна школа мистецтва. Я провела досить багато часу, читаючи книжки, це був гарний досвід. Думаю, коледж підготував мене дуже добре до того, чим я зараз займаюсь», - захоплено розповідає речниця Держдепу.

Після того, як Сполучені Штати підтримали Україну в російсько-українському конфлікті, життя Джен Псакі змінилося. Її друзі та знайомі не перестають розповідати їй про російські пародії та фото-жаби на неї в Інтернеті.

Розповідаючи про своє ставлення до цих карикатур, Джен Псакі сказала:

«Смішно, що люди приділяють стільки часу "фотошопу" моїх фотографій та різноманітним словесним нападам. Але я в гарній компанії – серед урядовців США. До речі, багато жінок в американському уряді також були жертвами російської пропаганди. І помічниця Держсекретаря Нуланд, і Сьюзан Райс. Я пройду через це», - зазначила Джен Псакі.

Вона впевнена, що за кампанію проти неї стоять незгода США та Росії стосовно українського питання.

Утім озвучувати офіційну позицію американського уряду, це її робота - наголошує речниця.

«Сполучені Штати вважають, що потрібно прислухатись до голосу українців, потрібна деескалація, українські та російські сили повинні відійти від кордонів, і з цього питання існує незгода», - говорить Псакі.

Спікер Держдепу порахувала, що перебуваючи на посаді рік і три місяці, у подорожах із Державним Секретарем США Джоном Керрі, вона відвідала понад 50 країн світу та подолала понад півмільйона кілометрів. Чимало цих кілометрів - по Росії.

На думку Джен Псакі, немає підстав називати американсько-російські відносини «холодною війною».

Вона радить художникам російської пропаганди подумати, чи це основний пріоритет для такої супер-держави, якою себе називає Росія - персонально і неправдиво атакувати американських посадовців.

Дивіться також : Гілларі Клінтон у своїй книжці назвала Путіна "тонкошкірим"
Гілларі Клінтон у своїй книжці назвала Путіна "тонкошкірим"
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:48 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG