Спеціальні потреби

Пентагону заборонять вести бізнес з "Рособоронекспортом"


В американському Конгресі представлено законопроект, який забороняє Пентагону укладати угоди та зобов'язує припинити існуючі контракти з "Рособоронекспортом".

Двопартійна група американських сенаторів представила у Конгресі законопроект, який забороняє Пентагону укладати договори на купівлю зброї від російського «Рособоронекспорту» у світлі української кризи.

Законопроект не дозволяє пряме чи непряме використання грошей американських платників податків для укладання будь-яких угод з компанією та вимагає розірвання існуючих домовленостей.

Документ також забороняє Міністерству оборони США наймати американські чи іноземні компанії, які співпрацюють з «Рособоронекспортом» для розробки, виготовлення чи продажу військового обладнання.

«Беручи до уваги ворожі дії Росії у відношенні до України, підтримувати попередні бізнес зв’язки стало неприйнятним», - заявив спонсор законопроекту сенатор Ден Коутс. «На кону опинилась довіра до Америки та міжнародний правопорядок, і наші дії повинні відповідати цій ситуації. Ця економічна санкція дуже зашкодить російським інтересам, водночас не поставивши під загрозу американську економіку».

«Цей закон надішле дуже чіткий сигнал Росії та «Рособоронекспорту». Америка не вестиме бізнес з країнам, які поводять себе безвідповідально, а також з компаніями, які озброюють терористичні режими», - cказав у своїй заяві сенатор Річард Блюменталь.

Нині Пентагон має контракт з «Рособоронекспортом» на купівлю тридцяти гелікоптерів Мі-17 на суму у понад 550 мільйонів доларів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG