Спеціальні потреби

США та Росія домовляються без Києва? - огляд ЗМІ


США та Росія домовляються без Києва? - огляд ЗМІ
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

США та Росія домовляються без Києва? - огляд ЗМІ

Президент Росії телефонує Обамі - Обама просить викласти пропозицію письмово - Керрі зустрічається з Лавровим - українці у процесі не беруть… У підсумку маємо заяву Керрі, про те що Росія погодилася "працювати з українським урядом, щоб забезпечити такі пріоритети, як права національних меншин, конституційну реформу та вільні вибори" - описують останні події редактори "Вашингтон Пост".

Американські посадовці наполягають, що це лише пропозиції Росії, які США не приймають, а прямі контакти з росіянами відбуваються щоб відкласти можливий наступ на Україну і дати час уряду в Києві провести реформи.

"Добре, що Обама пропонує Росії дипломатичний вихід, - відзначають редактори Вашингтон пост - але підхід США незбалансований. Українці мають бути присутні на всіх зустрічах, і Крим не можна знімати з порядку денного переговорів. А поки тривають переговори, доти США мусять працювати над новими санкціями - пишуть у "Вашингтон пост".

З іншого приводу критикують Адміністрацію Обами на сторінках "Вашингтон Таймс" - Дімітрі Саймс та Пол Сандерс.

Дії Обами вони називають слабкими і провокативними водночас. Автори переконані, що ізолювати Росію не вдасться
Стримують Путіна не санкції а те, що окупувати густонаселені регіони України – дуже непросте завдання

Насправді, стримують Путіна не санкції а те, що окупувати густонаселені та та частково вороже налаштовані регіони України – дуже непросте завдання - йдеться у матеріалі.

"Оскільки між Сходом та Заходом України немає чіткого кордону, військовим можливо доведеться обирати між тривалою війною на Сході, та захопленням усієї країни, щоб подолати спротив. Опитування свідчать, що Росіяни які сьогодні вдячні Путіну за анексію Криму, матимуть інші сентименти у разі початку кривавої партизанської війни", - пишуть автори.

США мають відохотити Путіна від початку такої війни – йдеться у статті.
"Треба донести до Путіна, що у разі наступу Росії, НАТО та США негайно нададуть військову підтримку Україні". "США та ЄС мають озвучити і позитивну альтернативу - це, серед іншого, гарантія військового нейтралітету України". – пропонує "Вашингтон Таймс".

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG