Спеціальні потреби

Ізоляція Росії буде посилюватись - радник Обами з нацбезпеки


Обама на галявині позаду Білого дому. 20-те березня.
Обама на галявині позаду Білого дому. 20-те березня.
Білий дім повідомляє, що ситуація в Україні буде основною темою в ході подорожі президента США Барака Обами до Європи наступного тижня.

Радник президента США з питань національної безпеки Сюьзан Райс напередодні повідомила ЗМІ, що загальною темою європейського туру Обами є підтримка партнерств та альянсів США з країнами Європи, включно з НАТО, ЄС та Великою Сімкою (G7).

За словами Райс, криза в Україні та захоплення Росією Криму ведуть до фундаментальної переоцінки відносин США-Росія. Вона заявила, що світ стане свідком все більшої ізоляції Росії.

Водночас заступник радника президента США з питань національної безпеки Бен Роудс заявив, що самміт Великої Сімки у Гаазі - участь Росії у якому скасовано - було додано до розкладу перебування Обами у Європі, щоб підкреслити ізоляцію Росії..

На порядку денному Барака Обами у Європі також самміт з ядерної безпеки у якому братимуть участь понад 50 країн включно з Росією.

Сьюзан Райс заявила, що США зацікавлені у співпраці з Росією у питанні ядерної безпеки, яке вона називає основою політики нацбезпеки Барака Обами покликаної унеможливити доступ терористів до ядерних матеріалів.

Дивіться відео "У Бурятії мітингували проти Путіна"

У Бурятії мітингували проти Путіна
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:21 0:00
XS
SM
MD
LG