Спеціальні потреби

Односторонні дії однієї країни не повинні зруйнувати світовий порядок – Керрі


«Агресія Росії в Україні не повинна вплинути на мирні процеси в інших гарячих точках світу», - сказав Голосу Америки Джон Керрі.

Між США та Росією зростає напруга відносно ситуації в України. Деякі фахівці побоюються, що це матиме вплив на ядерні переговори з Іраном. Зокрема, таке занепокоєння висловлюють російські дипломати.

Джон Керрі вважає, цього не станеться, про що він заявив в інтерв’ю Голосу Америки.

«Перш за все, ніхто не зацікавлений у тому, щоб ситуація в Україні стала загрозливою через пересування по її території російських військ та можливої провокації. Ніхто не зацікавлений у тому, щоб замість деескалації напружування зростало. Також ніхто не зацікавлений у тому, щоб ситуація в інших серйозних проблемних зонах, де ми мали певних успіх переговорів - як то Сирія та Афганістан – погіршувалась. Ми хочемо співпрацювати, але ми не дозволимо, щоб закон ігнорувався. Ми не дозволимо, щоб світовий порядок, встановлений після Другої Світової війни, міжнародні структури були зруйновані односторонніми діями однієї країни. Так що Путіну та росіянам вирішувати, як їм діяти у цій ситуації. Ми готові відповідати дуже рішуче за допомогою додаткових серйозних санкцій, направлених на економічні сектори, якщо вони продовжуватимуть незаконні дії, як до перетин кордону іншою країни та порушення її територіальної цілісності та суверенітету», - сказав в інтерв’ю Голосу Америки Джон Керрі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG