Спеціальні потреби

Світові медіа коментують події в Україні


Міжнародні журналісти обмежуються короткими інформаційними повідомленнями.

Світові медіа коментують події в Україні

Міжнародні журналісти обмежуються короткими інформаційними повідомленнями.

Ситуація стрімко розвивається, інформація з офіційних джерел практично не надходить, тому репортери намагаються не спекулювати версіями і розповідають те, що бачили на власні очі.

Журналісти Британського ББС відзначають, що учасники протестів у Києві у неділю змінили гасла з підтримки асоціації з ЄС на вимоги відставки президента та уряду. Суботній жорстокий розгін протесту на Майдані незалежності, пише репортер ББС, свідчить, що влада не боїться застосовувати силу щоб відновити порядок.

Англомовний «Форбс» у неділю вийшов із об‘ємною аналітичною статтею «Чому Україна має значення». Журналісти Форбса спробували пояснити європейським читачам, як розвивалася ситуація в Україні після здобуття незалежності у 91 році і чому сьогодні Путін у відчаї і готовий на все щоб втримати Україну у орбіті Кремля – пише журналіст Форбс Ґреґ Сетелл. Він також відзначає, що сьогоднішні події в Україні є щирим виявом українців, які бачать у зближенні з Європою шанс покінчити з пережитками комунізму - беззаконням та тотальною корупцією.

Журнал «Економіст» пише що Віктор Янукович украв в українців Мрію. Видання стверджує, що українська економіка на грані банкрутства, а напередодні виборів Януковичу терміново потрібні гроші, і немалі. Президент не підписав угоду з ЄС, оскільки боїться, що, у разі програшу на виборах, він не лише втратить набуте багатство, але й поміняється місцями з Юлією Тимошенко. У статті наголошується - Європа правильно зробила, що не підписала угоду з Віктором Януковичем. Він би все одно не виконав її, а лише використав би для переобрання на другий термін.

Американські медіа, які протягом останніх кількох днів працювали у режимі вихідних через свято - День подяки, мало приділили уваги українському питанню. На CNN новина з України не увійшла навіть у першу десятку міжнародних подій дня. Втім, після того, як Державний департамент США зробив заяву щодо України, а петиція на сайті Білого дому з вимогою накласти санкції на українських урядовців набрала понад 100 тисяч підписів, українська тема очевидно буде серед провідних в Американських медіа.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG