Спеціальні потреби

Кількість жертв тайфуну на Філіппінах може сягнути 10 тисяч


Найбільш уражені районі залишаються відрізаними від постачання.

У результаті тайфуну Хаян, який пройшовся Філіппінами, могли загинути до 10 тисяч осіб. Таку цифру в інтерв’ю Reuters озвучив голова філіппінської провінції Лейта, яка постраждала від стихії. Ці дані буцімто були озвучені на екстреній нараді на чолі з губернатором провінції. Раніше представники Філіппін говорили про 1200 загиблих. Хаян вдарив по островах Самар та Лейте у центральній частині країни 8-го листопада. Швидкість вітру становила до 105 метрів на секунду, а висота піднятих хвиль до 5-ти метрів.

На місці працюють міжнародні рятівники, але ООН каже, що проблематичним залишається доступ до уражених тайфуном місць. Багато районів досі залишається відрізаними від постачання. Офіс Програми Харчової допомоги ООН каже, що працює з урядом Філіппін, щоб доставити харчі та обладнання на острів Себу, на південному заході від Лейте. Саме аеропорт Себу стане основним пунктом доставки допомоги жертвам стихії. Лікарі без кордонів також у найближчі дні мають намір надіслати десятки осіб медичного персоналу, як також медичне обладнання та ліки загальною вагою 200 тисяч тон.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG