Спеціальні потреби

Українці хочуть відставки чиновників, які не підготувались до стихії - опитування


Українці хочуть карати чиновників за сніг
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:00 0:00

Українці хочуть карати чиновників за сніг

94 відсотки з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці вважають, що державні службовці повинні подавати у відставку за провал у подоланні стихійного лиха. 3 відсотки респондентів з цим не погоджуються - і 3 відсотки відповіли "НЕ ЗНАЮ"

Синоптики кажуть, що в Україні найближчими днями потеплішає. Влада Києва попереджає мешканців про можливе підтоплення окремих районів міста внаслідок танення снігів і радить утриматися від поїздок. До Києва, з семи областей України, звозять спеціальну рятувальну техніку. Дорожні служби готові обмежити в'їзд у місто великогабаритного транспорту, адже комунальники готуються до аварійної ситуації.

Втім, ниніщня підготовка київської влади до можливої надзвичайної ситуації кардинально відрізняється від її реакції півтора тижні тому. Минулий снігопад продемострував неефективність комунальних служб столиці, які не зуміли вчасно відреагувати на екстремальну погоду. В результаті цього, життя у місті було на кілька днів паралізоване. Багато хто вважає, що після такого провалу найвищі посадовці повинні піти з посади. Але інші наполягають, що в цілому ефективність дій адмінсітрації не варто оцінювати лише за цим єдиним епізодом.

У рамках нашої рубрики Тема тижня, Голос Америки запитав у глядачів, Чи повинні державні службовці подавати у відставку, якщо не змогли впоратися у надзвичайній ситуації?

94 відсотки з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці вважають, що державні службовці повинні подавати у відставку за провал у подоланні стихійного лиха. 3 відсотки респондентів з цим не погоджуються
- і 3 відсотки відповіли "НЕ ЗНАЮ"

Чимало людей висловлювалося також на сторінці "Час-Тайм" у мережі Фейсбук. Так киянка Ірина Осач пише, що: "Таке імпотентне керівництво Києва треба негайно відсторонити... і притягти до відповідальності за бездіяльність, службову халатність, брехню, казнокрадство тощо. Попов має понести особисту відповідальність".

Натомість киянин Андрій Кисельов навпаки вважає, що: "Подавати у відставку не вихід! Так можна приходити у владу, наробити своїх справ і йти. Потім інші прийдуть. А де гарантії, що інші будуть працювати?".

Більш радикальні методи пропонує застосувати Володимир Романюк з Луцька. На його переконання треба "вигнати з роботи всіх керівників комунальних підприємств, із забороною до кінця життя обіймати керівні посади... Треба якимось чином таврувати цих людей".

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску програми Час-Time.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG