Спеціальні потреби

Папа закликав молитись за мир


Папа закликав молитись за мир
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
Direct link

Папа закликав молитись за мир

Християни західного обряду відзначають сьогодні Різдво Хрестове. Папа Римський у Ватикані закликав віруючих молитись за мир у світі, зокрема за мир на Близькому Сході – на землях де народився Ісус Христос.

Патріарх Римо-Католицької церкви під час своєї святкової служби привітав Палестинців з наданням спеціального статусу в ООН та закликав їх знайти шлях співпраці з Ізраїлем
Восьмий рік поспіль Папа Бенедикт звернувся до віруючих своєї церкви, яка нараховує один мільярд 200 мільйонів прихожан по всьому світу. Промовляючи до віруючих у Базиліці Святого Петра глава Римо-Католицької церкви закликав людей ніколи не втрачати надії на мир і знаходити час для молитви у сучасному житті заповненому технологіями. Папа Римський прочитав вітання до віруючих на 65 мовах. Особливу увагу голова церкви звернув на проблему конфлікту на Христових землях.

"Давайте помолимось за те, щоб Ізраїльтяни та Палестинці мали змогу жити у мирі одного бога та у свободі. Давайте помолимось також за країни регіону, Ліван,Сірію, Ірак та їх сусідів. Щоб там був мир, щоб християни на тих землях, де народилась наша віра, могли продовжувати жити там, щоб Християни та Мусульмани могли розбудовувати свої держави одна поряд з одною на землях божих", - закликав Папа Римський Бенедикт XVI.

Патріарх Римо-Католицької церкви під час своєї святкової служби привітав Палестинців з наданням спеціального статусу в ООН та закликав їх знайти шлях співпраці з Ізраїлем, щоб припинити безкінечний конфлікт та ворожнечу. Палестинський президент Махмуд Абас також відвідав вечірню службу у церкві Святої Катерини у Віфлеємі.

Сотні туристів зі всього світу зібрались у Віфлеємі, щоб відзначити народження Христа на його рідній землі.

"Це захоплююче бути тут, у місті де народився Ісус Христос. Я з Америки і наша ідея про Різдво дещо схиблена, ми інколи забуваємо справжнє значення Різдва. А вона проста – Христос народився, він прийшов і віддав своє життя за наші гріхи і воскрес з мертвих. Тож присутність на цьому місці не порівняти ні з чим на Різдво", - говорить американський турист Майлс.
XS
SM
MD
LG