Спеціальні потреби

Папа римський Бенедикт закликав до миру у гарячих точках світу


Папа римський Бенедикт, звертаючись у вівторок із своїм різдвяним посланням до світу, закликав до миру в гарячих точках, включно із Сирією. Папа молився, щоб «мир прийшов до народу Сирії», де в результаті антиурядових заворушень загинули десятки тисяч людей».

Звертаюсь із балкона Собору святого Петра до багатьох тисяч паломників, що зібралися на площі перед собором, він також закликав до миру в Малі, де пов’язані з аль-Кайдою екстремісти окупують частину країни, і в Нігерії, де ісламські екстремісти ведуть криваву кампанію.

Глава Католицької церкви закликав Ізраїль і палестинців виявити «відвагу» і шукати врегулювання кризи та попросив новий уряд Китаю поважати релігію.

Тимчасом тисячі туристів з усього світу зібралися у Віфлеємі, що на Західному Березі, щоб разом святкувати в місці, де, як вважається, народився Ісус Христос.

Минулого місяця Генеральна Асамблея ООН проголосувала в справі визнання Палестинської Автономії країною, що не є членом ООН.

У своїй щорічній передріздвяній проповіді римо-католицький архієпископ і патріарх Єрусалима Фуад Туаль високо оцінив досягнення палестинців і закликав їх до співпраці з ізраїльтянами, щоб покласти край безконечному, як здається, конфлікту.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG