Спеціальні потреби

Папа Бенедикт XVI осудив священиків, які пропонують скасувати целібат


Папа римський Бенедикт XVI виступив з рідкісним осудом тих священиків, які піддають під сумнів вчення Церкви про целібат і висвячення жінок.

Він зробив це у проповіді в Соборі св. Петра в час, коли священики відновлюють обітниці послушенства, які вони зробили, коли їх висвячували.

Папа сказав, що група священиків з європейських країн недавно оприлюднила заклик, який є прикладом того, як бути непослушним.

Він сказав, що священики закликали до того, щоб і жінок висвячувати на священиків, але звернув увагу на те, що його попередник Іван Павло Другий сказав, що Католицька церква не отримала права від Бога, щоб висвячувати жінок.

Цей коментар був відповіддю на заклик до непослушенства, започаткований групою австрійських священиків. Деякі священики закликають до реформ Католицької церкви, включно з висвяченням жінок, відмовою від целібату священиків, розлученням і підтримкою жертв сексуальних зловживань з боку священиків.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG