Спеціальні потреби

Американський Конгрес нового скликання – найбільш колоритний за всю його історію


Білі гетеросексуали стали меншістю
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00
Direct link

Білі гетеросексуали стали меншістю

Серед демократів у Палаті представників білі гетеросексуальні чоловіки становитимуть меншину.

В американському Конгресі нового скликання, який приступить до роботи у січні наступного року, як ніколи за всю історію представлені всі групи американського суспільства. У найвищому законодавчому органі країни працюватимуть представники різноманітних етнічних груп, віросповідання та сексуальної орієнтації. Так, серед двохсот законодавців-демократів кількість жінок та представників меншин перевищує кількість білих гетеросексуальних чоловіків.

Перший рік у Конгресі – робота не з легких навіть для досвідчених політиків. Уявіть собі, як маневрувати політичними коридорами новачку в інвалідному візку. Народний обранець Теммі Дакворс втратила ноги, коли в Іраку її вертоліт «Блекхок» потрапив під ракетний обстріл. Дакворс – перша у Конгресі жінка-ветеран та перший законодавець, народжений в Таїланді. Новий Конгрес США як ніколи відображає обличчя країни та є найбільш колоритним Конгресом за всю його історію.

«Я думаю, це просто фантастично. Наш Конгрес віддзеркалює нашу націю. Наша країна дуже різноманітна, і в цьому наша сила. Всі ми принесли сюди різний життєвий досвід», - говорить вона.

Наприклад Тулсі Ґаббард. Вона представляє в Конгресі Гавайї та є першою жінкою-конгресменом індуїстського віросповідання. Шон Молоні не приховує своєї гомосексуальності:

«Я представлятиму у законодавчому процесі тих, чиї голоси досі не були почутими».

Америку заснували білі чоловіки. Сьогодні ж білі чоловіки серед демократів у Палаті представників – меншина. Америка переживає часи змін, каже аналітик Інституту Катона Джон Семплс:

Країна змінюється, демографічна ситуацію міняється, тому і політичний ландшафт не залишається сталим
аналітик Інституту Катона Джон Семплс
Республіканський табір, натомість, лишається більш консервативним. Всі тридцять шість новообраних конгресменів-республіканців – білі, серед них лише три жінки. Обранець-республіканець Роджер Вільямс каже, що головне - це те, які цілі ставлять перед собою законодавці.

«Сьогодні ми всі в одному човні», - говорить він.

Втім палубу доведеться ділити законодавцям з різними пріоритетами, адже кожен з них відстоюватиме інтереси саме своїх виборців.

Вже у перші місяці роботи нового Конгресу, кажуть аналітики, від законодавців очікують прийняття законів, які захищатимуть інтереси великої кількості прошарків американського суспільства.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG