Спеціальні потреби

У Вашингтоні проходить присвячена Україні конференція «Лідерство у глобальному світі»


В перший день конференції делегати говорили про політичну ситуація в країні, миротворчі зусилля України та її економічне співробітництво зі США.

У Вашингтоні розпочалася дводенна міжнародна конференція, присвячена Україні - «Лідерство у глобальному світі». Її організатори – Фундація Україна -США та Бізнес-рада США - Україна. Основною темою першого дня конференції було представлення ринкових та інвестиційних можливостей країни.

Після привітальних промов президента Фундації Україна - США Надії Макконнел та Посла України в США Олександра Моцика, конференція відкрилася виступом українського міністра закордонних справ Костянтина Грищенко. Він завірив присутніх, що результати виборів в Україні відобразили волю народу, а більшість членів нового парламенту дотримується проєвропейських поглядів. Також міністр нагадав, що український уряд дотримався своїх зобов’язань щодо вивезення високозбагаченого урану, а українські солдати беруть участь в майже усіх миротворчих операціях ООН та ЄС.

«Україна підтримує зусилля США у боротьбі з міжнародним тероризмом, організованою злочинністю, торгівлею людьми та іншими глобальними викликами», - заявив міністр.

Але Грищенко визнав, що економічні стосунки зі США не є настільки ж успішними:

«На мій погляд, економічне співробітництво між нашими країнами все ще позаду політичного компоненту. Глобальна економічна криза суттєво відбився на двосторонній торгівлі. США посідають лише 10 місце за кількістю іноземних інвестицій в Україну. Товарообіг між Україною та США між січнем та вереснем цього року впав на 5,3%.»
XS
SM
MD
LG