Спеціальні потреби

Лише радикальна реорганізація може повернути Бі-Бі-Сі довіру - експерти


Криза стандартів - на Бі-Бі-Сі перестановки
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
Direct link

Криза стандартів - на Бі-Бі-Сі перестановки

Британський наглядовий орган у сфері комунікацій почав перевірку роботи Бі-Бі-Сі на предмет відповідності стандартам мовлення.

Британська радіомовна корпорація опинилась під прицілом експертів Офком – Британського наглядового органу у сфері комунікацій, який протягом наступних тижнів має встановити, чи відповідає Бі-Бі-Сі стандартам мовлення, прийнятим у Великобританії. Розслідування ініційовано після вибуху двох гучних скандалів навколо Бі-Бі-Сі, які, на думку громадськості значно підірвали довіру до корпорації як до громадського мовника.

За дев’яносто років існування Бі-Бі-Сі стало одним з найбільш авторитетних установ Великобританії. Однак сьогодні національний мовник опинився в центрі скандалу, що може завдати непоправної шкоди його репутації. Новини про Бі-Бі-Сі з’являються сьогодні під заголовками на кшталт «хаос» та «безлад».

Криза почалась на початку жовтня, коли вибухнув секс-скандал навколо одного з найпопулярніших ведучих Бі-Бі-Сі Джиммі Савіла. Поліція говорить, що протягом сорока років жертвами сексуальних домагань Сaвіла стали принаймні триста учасників програм Бі-Бі-Сі, серед яких і неповнолітні. Корпорацію гостро критикували за те, що вона не провела публічного розслідування цієї справи.

На початку листопада вибухнув новий скандал. У своїх новинах Бі-Бі-Сі звинуватила британського політика у нарузі над дитиною. Пізніше з‘ясувалося що звинувачення були сфабриковані і Бі-Бі-Сі довелося вибачатися.

Стюарт Пурвіс, нині викладач університету, а у минулому сам ведучий, каже, що обидва секс-скандали призвели до серйозного падіння довіри до Бі-Бі-Сі. На його пам‘яті таке стається вперше.

«Бі-Бі-сі часто мало тертя з діючим на той чи інший час урядом. Сьогодні ж виникла зовсім інша проблема. Ситуація торкається відносин між Бі-Бі-Сі та аудиторією. Тому багато хто вважає, що мережа переживає найгіршу за всю історію існування кризу, це криза довіри», – каже експерт.

Внаслідок кризи пішов з посади генеральний директор корпорації. Відсторонені також і голова відділу новин та її заступник. У своєму телезверненні, голова наглядової ради Бі-Бі-Сі Кріс Петтен, сказав, що громадський мовник потребує кардинальних реформ, в першу чергу змін у структурі керівництва:

Якщо питання у тому, чи необхідна Бі-Бі-Сі ретельна та радикальна структурна реорганізація, відповідь – абсолютно так!
Кріс Петтен, голова наглядової ради Бі-Бі-С

Тільки таким чином, корпорація зможе вижити, каже Пурвіс.

«Правда у тому, що сьогоднішнє керівництво Бі-бі-Сі не здатне впоратись з роботою. Вони повинні запровадити цілком нову систему управління, і якщо нові керівники будуть ефективними – довіра до Бі-Бі-Сі повернеться», - говорить він.

Пересічні британці мають неоднозначні думки щодо Бі-Бі-Сі. Одні закликають підтримати національного мовника у ці складні часи. Інші ж кажуть, що не довіряють Бі-Бі-Сі так, як раніше.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG