Спеціальні потреби

В Північній Кароліні афро-американці голосують заздалегідь


В Північній Кароліні чимало афро-американців вже проголосували
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
Direct link

Висока явка афро-американців та попереднє голосування вирішили кампанію на користь Барака Обами в Північній Кароліні чотири роки тому.

До президентських виборів в США залишилося менше двох тижнів. Боротьба особливо напружено триває в кількох ключових штатах, один з яких – Північна Кароліна. І тут, як і в решті країни, чимало виборців не лише визначилися зі своїм голосом, а і проголосували. Популярність попереднього голосування відрізняє цю виборчу кампанію під попередніх. Один з них з тих, що вже віддав свій голос, – мешканець Північної Кароліни Вольтер Ґілмор.

Мене непокоїть ситуація на ринку праці. У Північній Кароліні багато людей не мають роботи. Потрібно створювати нові робочі місця в США, а не за кордоном
виборець Вольтер Ґілмор
Чотири роки тому висока явка серед чорношкірих американців допомогла Бараку Обамі з мінімальним відривом перемогти в Північній Кароліні. Цього разу попереду Мітт Ромні, але відрив так само залишається незначним. Північна Кароліна, як і решта країни, розділена практично навпіл.

Альма Адамс знає про важливість явки афро-американців для перемоги демократів з власного досвіду. Вона - депутат парламенту Північної Кароліни вже понад 18 років. Цього разу, каже вона, чимало афро-американців вже проголосували:

«Для мене це свідчення того, що люди хочуть бути залучені. Вони розуміють важливість цих виборів».

Адамс – популярний місцевий політик-демократ. Вона підтримує покращення освіти, створення нових робочих місць та збільшення мінімальної заробітної плати в штаті.

Республіканський кандидат Ольга Райт виборює в Альми Адамс її місце в місцевому парламенті. Вона – одна з небагатьох афро-американців, які балотуються на виборні посади в штаті. Її політична платформа також включає популярні ідеї: покращення освіти та допомогу неблагополучним родинам. Вона каже, що здобути підтримку демократів – нелегке завдання:

«Я намагаюсь відділитися від міжпартійних баталій, які домінують в американській політиці. Люди не повинні сприймати мене лише як республіканку. Партія тут не головне!»

Виступаючи перед виборцями, Адамс говорить, що вона боротиметься проти бюджетних скорочень соціальних програм:

«В нас є лише два шляхи. Самим балотуватися і пробивати зміни через парламент. Або голосувати і таким чином контролювати виборних представників».

Адамс та інші кажуть, що за кого б свій голос не віддали афро-американці, їхня активна участь у виборах вже є свідченням здорової громади.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG