Спеціальні потреби

Кандидати у президенти США борються за голоси молоді


Кандидати у президенти США борються за голоси молоді
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00
Direct link
Чотири роки тому, Барак Обама переміг на виборах президента не в останню чергу завдяки молоді, яка проявила рекордну виборчу активність. Цим разом боротьба за президентське крісло не менш запекла і демократи знову роблять ставку на молодих людей. Розуміють важливість цього електорату і республіканці. Тож обидва штаби ведуть активну кампанію серед молоді в університетах по всій країні.

У студентському штабі Демократичної партії в Мерилендському університеті гаряча пора. За кілька тижнів до президентських виборів молоді люди активно обдзвонюють виборців, агітуючи їх переобрати Барака Обаму ще на 4 роки.

Соціологічні дослідження показують, що молодь цього року менш активна у виборчій кампанії, порівняно з 2008-им роком. Хоча голова університетської організації демократів Тайлер Ґроті каже, що ентузіазму на підтримку Обами не бракує:

«Люди налаштовані захищати свої переконання, зокрема тепер коли є два кандидати з дуже відмінними підходами до управління країною».

«Якщо ви будете зі мною і будете працювати разом зі мною, ми знову переможемо. Ми закінчимо те, що розпочали».
Барак Обама
Теледебати між кандидатами у президенти зібрали в університеті велику аудиторію. Студенти, і в першу чергу, випускники усвідомлюють, що у теперішній економічній ситуації вони обирають не лише президента, вони обирають своє майбутнє.

«У 2008-му році молодь думала, що голосує за зірку, у той час як тепер всі розуміють, що після закінчення коледжу безробіття серед 20-річних становить десь 14%, а це дуже високий показник», – каже студентка Керолін Карсон.

Штаб республіканця Мітта Ромні розраховує на голоси розчарованої безробіттям молоді, яка 4 роки тому голосувала за Барака Обаму в очікуванні змін на краще, але не отримала обіцяного. До них і звертався на з’їзді Республіканської партії кандидат у віце-президенти Пол Раян:

«Випускники вищих вузів не повинні жити у своїх 20 плюс років з батьками, дивитись на вицвілі агітплакати Обами і гадати, коли ж вони почнуть жити самостійно».

Для президента Обами, голоси молодих виборців – будуть визначальними на виборах. Тому він часто відвідує університети і обіцяє молодим людям зберегти доступні студентські кредити… та деякі інші пільги:

«Якщо ви будете зі мною і будете працювати разом зі мною, ми знову переможемо. Ми закінчимо те, що розпочали».

Дослідження вказують, що в молодості американці віддають перевагу кандидатам від Демократичної партії. Проблема тільки у тому, що вони не завжди приходять голосувати. Вирішити цю проблему взяла на себе Гетер Сміт – президент організації «Рок на підтримку голосування», що влаштовує концерти і реєстрацію молоді в університетах. Гетер каже, що сьогоднішні 18-річні молоді люди дуже відрізняються від тих, яким було 18-ть у 2008-му році:

«Вони повинні зацікавитися кандидатами і прийти на вибори і повторити рекордну явку їх старших братів і сестер».

За оцінкою Гетер, молодь у 2012-му році не так пильно стежить за виборчою кампанією. Втішає, правда, те, що за кілька тижнів, які залишилися до виборів у США, студенти почали активно реєструватися.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG