Як приймали українських дизайнерів на лос-анджелеському тижні моди

Американські моделі, які вперше демонстрували український одяг, говорять, що відчували особливу відповідальність

Спеціальний показ відбувся на лос-анджелеському тижні. Демонстрували одяг лише українських дизайнерів. Показ став завершальним етапом проєкту Ukrainian Fashion Forward (з англійської - українська мода йде вперед).

Програму створив центр підприємництва та інновацій України - Startup Ukraine, щоб допомогти українським брендам моди вийти на світовий ринок.

"Це можливість для восьми дизайнерів отримати досвід, зрозуміти ринок, показати себе і завдяки цьому досвіду далі вже будувати свою стратегію бізнесу, якщо йдеться про бізнес. А глобальна моя мета і місія - це просування Made in Ukraine за кордон", – розповідає Анна Петрова, президентка Startup Ukraine.

На тижні моди у Лос-Анджелесі представили вбрання від восьми українських дизайнерів. Один з них Андре Тан - відоме ім’я в українському світі моди.

"Я закликаю усіх людей розкрити очі і подивитись на те, що зараз відбувається в Україні. Важливо, щоб ми показували, що у нас не тільки вишиванки, а дуже сучасний одяг з дуже екологічної тканини і що цей одяг теж сексі, бо всі чомусь вважають, що сексі - це тільки одяг від американських дизайнерів".

Тримісячна програма Ukrainian Fashion Forward складалась з побудови стратегії виходу на ринок США та майстеркласів з американськими експертами у світі моди. До того, як потрапити на тиждень моди учасники мали можливість також показати колекції на лос-анджелеському ярмарку - одному із самих престижних шоурумів New Mart.

На тижні моди у Лос-Анджелесі представили вбрання від восьми українських дизайнерів

Вісьмох дизайнерів відібрали з майже ста кандидатів. Усі вони були обрані не лише завдяки таланту, а й сміливості оскільки продовжують працювати в умовах війни.

"Я хочу показати усьому світу, що незважаючи на війну українські жінки сильні, незалежні, сексуальні, гарні і вони це демонструють усьому світу, особливо в наших купальниках", – розповіла Анастасія, українська дизайнерка

"Kоли я отримала повідомлення про те, що я одна із тих, хто поїде у Лос-Анджелес, я почала плакати, в мене тремтіли руки, я була на концерті, я не могла ні про що інше думати, лише про свій показ - і це дійсно була моя мрія", – поділилася враженнями Альона Онофрійчук, українська дизайнерка.

Американські моделі, які вперше демонстрували український одяг, говорять, що відчували особливу відповідальність.

"Мені дуже подобається костюм, я дуже захоплена шоу, я дуже щаслива що маю нагоду підтримати українські бренди і я щаслива бути тут", – розповіла Ала Кері, модель.

"Ця колекція від Must Have і я закохалась в неї. Я приміряла і виглядало так круто", – зазначила Нена, модель

Наступним кроком проєкту буде пошук можливостей виходу на американський ринок.

Дивіться також: Українські дизайнери на тижні моди у Лос-Анджелесі. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Українські дизайнери на тижні моди у Лос-Анджелесі. Відео