Газета Washington Post виправила невірно наведену цитату Трампа, яку у січні розтиражували інші ЗМІ

Дональд Трамп виступає на мітингу напередодні виборів в Сенат в Джорджії, 4 січня 2021 року

Безліч загальнонаціональних ЗМІ, пославшись на публікацію в Washington Post, розтиражували невірні цитати, приписувані Трампу

Газета Washington Post у вівторок внесла правки до опублікованої у січні статті про президентські вибори в штаті Джорджія, заявивши, що журналісти «невірно процитували» колишнього президента Дональда Трампа, чию телефонна розмова зі співробітницею виборчої комісії штату лягла в основу матеріалу. Під час телефонної розмови у грудні Трамп висловив стурбованість у зв'язку з передбачуваними фальсифікаціями під час президентських виборів.

У січневому матеріалі, автор якого посилався на анонімне джерело, говорилося, що Трамп закликав свою співрозмовницю «знайти фальсифікації» і заявив, що вона стане «національним героєм», якщо виконає прохання екс-президента.

Однак 11-го березня газета Wall Street Journal опублікувала розшифровку аудіозапису розмови, з якої очевидно, що Трамп не казав цих слів.

«За два місяці після публікації цієї історії секретар штату Джорджія оприлюднив аудіозапис грудневої телефонної розмови президента Дональда Трампа з главою розслідування, яке велося виборчою комісією штату за підсумками виборів», - йдеться в сьогоднішній публікації Washington Post.

Згідно з розшифровкою запису, Washington Post неправильно процитувала слова Трампа під час дзвінка на підставі інформації, наданої джерелом. Трамп не наказував своїй співрозмовниці «знайти фальсифікації» і не обіцяв, що вона стане «національним героєм». Замість цього Трамп закликав главу розслідування ретельно вивчити бюлетені, подані в окрузі Фултон, сказавши, що вона виявить в них «шахрайство». Трамп також зазначив, що у його співрозмовниці на той момент була «найважливіша робота в країні».

Безліч загальнонаціональних ЗМІ, пославшись на публікацію в Washington Post, розтиражували невірні цитати, приписувані Трампу.

Під час розмови екс-президент дійсно стверджував, що він виграв на виборах в Джорджії і заявляв, що «щось погане» відбувається з підсумками президентських виборів в країні.

«Можу запевнити Вас, що наша команда і (Бюро розслідувань штату Джорджія) зацікавлені лише у правді і знаходженні інформації, заснованої на фактах», - відповіла президенту співробітниця виборчої комісії, згідно з аудіозаписом, опублікованим Wall Street Journal.

Трамп відреагував на виправлення, назвавши первинну публікацію Washington Post «знущанням над журналістикою», але при цьому подякував газеті за виправлення.

Президент Джо Байден виграв вибори у штаті Джорджія з перевагою приблизно в 12 000 голосів.

Дивіться також: Країни НАТО стурбовані через дестабілізуючу політику Росії та через військові провокації росіян поблизу кордонів НАТО

Your browser doesn’t support HTML5

Країни НАТО стурбовані через дестабілізуючу політику Росії та через військові провокації росіян поблизу кордонів НАТО, - звіт. Відео