ФІФА та УЄФА виступають за стабільність українського футболу

  • Олена Пронічева

ФІФА та УЄФА виступають за стабільність українського футболу

Федерація Футболу України отримала офіційну реакцію ФІФА та УЄФА щодо конфлікту у федерації та його вирішення.

Досі 23 з 38 членів ФФУ не надіслали її виконавчому директору Олександру Бандурку документальних підтверджень щодо припинення будь-якої діяльності, спрямованої на зміну керівництва федерації. Через це міжнародні асоціації, які листуються із Олександром Бандуркою, дали ще 2 тижні на ладнання усіх організаційно-правових непорозумінь.

«Тим не менше, ми наполягаємо на тому, щоб Ви упродовж найближчих двох тижнів інформували нас про те, що розвиток подій відбувається так, як передбачено у Вашому листі, аби ми отримали підтвердження того, що ситуація в українському футболі остаточно стабілізувалася», − зазначили генеральні секретарі ФІФА та УЄФА Жером Вальке та Джанні Інфантіно в офіційному листі.

Представники футбольних асоціацій додали, що переконані «у ФІФА та УЄФА не буде необхідності призупиняти членство ФФУ».

В свою чергу виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко оприлюднив звернення до усіх членів федерації, зобов’язавши їх до 16 лютого надіслати належно оформлені документи.

Президент Прем’єр-Ліги України та член ФФУ Віталій Данілов, один з тих, хто виступає проти президентства Григорія Суркіса, заявив, що заради проведення в Україні Євро-2012 треба погодитись на вимоги ФІФА та УЄФА.

«Ми підтвердили, що не будемо ставити питання про зміну керівництва ФФУ до завершення турніру УЄФА Євро-2012. Не можна ризикувати долею євротурніру навіть заради такої мети, як відставка Григорія Суркіса», − сказав Віталій Данілов.

В тому, що Україна не втратить Євро, впевнений Віктор Янукович.

«В минулому році нам вдалося надолужити відставання у підготовці до чемпіонату Європи 2012 року і ми не втратимо права на проведення турніру у зв’язку з конфліктом навколо ФФУ», − заявив глава держави.