Опозиційні партії засуджують арешт Тимошенко. Держдеп США готує заяву

Опозиційні партії засуджують арешт Тимошенко. Держдеп США готує заяву

Арешт Юлії Тимошенко у Києві, без сумніву, збурив українське суспільство. «Голос Америки» не береться коментувати правові аспекти рішення судді Печерського суду столиці Родіона Кіреєва. Втім, як повідомляють наші кореспонденти, у Києві та різних містах України дедалі більше людей заявляють про готовність вийти на акції протесту, проти, як вони вважають, політично вмотивованого процесу над колишнім прем'єр-міністром.

Арешт Тимошенко вже засудили опозиційні партії України. Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк побачив у діях влади остаточний курс на згортання демократії.

«Рубікон перейдено. Демократія завершилась. Влада стала режимом», – говориться у заяві Яценюка.

Голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко назвав ув'язнення Тимошенко кроком до міжнародної ізоляції Украни:

«Рішенням арештувати Тимошенко Янукович увімкнув лічильник – пішов відлік часу, який відкине його на смітник історії».

Представник парітії «Батьківщина» Олександр Бригінець у інтерв’ю «Голосу Америки» заявив, що своє слово у цьому питанні повинна сказати і міжнародна спільнота:

«Сьогодні від позиції інших країн залежить що відбудеться далі. Я сподіваюсь, що ті представники ЄС, які були в цей час у суді, зроблять все можливе, щоб натиснути на владу. Якщо цього тиску не буде, то без крові не обійдеться, я абсолютно впевнений».

Державний департамент США готує заяву з приводу арешту Юлії Тимошенко. Раніше Держдеп завжди закликав українських урядовців чесно і відкрито проводити судові процеси проти лідерів опозиції і застерігав від практики вибіркового правосуддя.