Президент Дональд Трамп і прем’єр-міністр Тереза Мей зустрілися в Білому домі

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зустрілася з президентом США Дональдом Трампом у п'ятницю в Білому домі, де два світові лідери мають тепер спільну прес-конференцію.

Вона стала першим іноземним лідером, що зустрілася у Вашингтоні з Трампом з часу його вступу на посаду.

Обидва лідери зробили кроки з реформування їхніх міжнародних відносин, зокрема через торгівлю. Очікуваний вихід Великобританії з Європейського Союзу і виведення Трампа з Транстихоокеанського партнерства потребують узгодження нових торгівельних угод по всьому світу.

План Мей щодо виходу з ЄС передбачає надання пріоритету імміграційному контролю, хоча вона досі не оголосила які-небудь деталі цієї політики.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер повідомив, що Трамп ще не вирішив, чи він скорочуватиме фінансування для міжнародних організацій, таких як Організація Об'єднаних Націй.

У четвер Мей виступила на зборах лідерів республіканців США у Філадельфії, де вона зазначила, що дням, коли США і Великобританія втручалися в справи інших країн, щоб переробити їх за своїм образом, прийшов кінець.

Мей підкреслила, що захищати свої цінності – це в британських і американських інтересах, але варто не повертатися до того, що вона назвала «провальною політикою минулого».

Мей також закликала до реформи в таких багатонаціональних інститутах, як ООН і НАТО «щоб зробити їх більш актуальними і цілеспрямованими». Вона наголосила, що їхнім членам потрібно припинити розраховувати лише на Сполучені Штати.

Дивіться також: Європейські лідери висловлюють глибоку стурбованість відносно нещодавніх заяв Дональда Трампа про "застарілість" НАТО

Your browser doesn’t support HTML5

Європейські лідери висловлюють глибоку стурбованість відносно нещодавніх заяв Дональда Трампа про "застарілість" НАТО. Відео