Сирійські повстанці захопили ще одне важливе місто

Сирійські активісти повідомляють, що в рамках наступальної операції на півдні Сирії, повстанці встановили контроль над стратегічним містом неподалік кордону з Йорданією.

За повідомленням базованої у Великобританії сирійської правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, після кривавих боїв, які тривали цілу добу, повстанці витіснили більшість урядових військовослужбовців з південного міста Даел у провінції Дараа. У результаті збройних сутичок загинуло щонайменше 16 повстанців.

Цей район, де поновилися сутички, розташований на важливому шляху, який веде до столиці Дамаска. У повідомленнях правозахисників зазначається, що бої також спалахнули в п’ятницю на околицях столиці, включно з Кабооном та Ярмуком.

У четвер, внаслідок мінометного обстрілу Університету Дамаска загинуло щонайменше 15 студентів. Державні ЗМІ звинувачують опозицію в скоєнні атаки. Опозиціонери також повідомили про обстріл, проте не сказали хто відповідальний за неї.

Згідно з даними, у результаті мирного повстання проти режиму Башара Асада, яке переросло у громадянську війну, що триває вже два роки, загинуло щонайменше 70 тисяч людей.