Росія починає великомасштабні військові навчання – також у Криму

Міністерство оборони Росії заявило в понеділок, що вже почалися давно заплановані великі військові навчання, включно з територією анексованого Криму і за участю Чорноморського і Каспійського флотів Росії. У них візьмуть участь 12 500 військовослужбовців.

Навчання, що мають назву «Кавказ 2016», відбуваються в період підвищеної напруженості між Росією і Україною після того, як Москва звинуватила Київ у відправці диверсантів на півострів, щоб здійснити серію вибухів. Київ категорично заперечує це.

Росія провела серію загальнонаціональних вибіркових перевірок бойової готовності напередодні навчань і минулого місяця перевела військову техніку і війська до Криму в рамках перевірки матеріально-технічного забезпечення. Міністерство оборони назвало навчання «Кавказ 2016», які триватимуть до 10 вересня, останніми великими військовими навчаннями цього року.

Міністерство заявило, що завданням військових навчань, які проводяться по всій південній частині військового округу Росії, було перевірити здатність командирів планувати, готувати і вести військові дії і для координації різних видів військ.

Поряд з Чорноморським і Каспійським флотам Росії у навчаннях бере участь невстановлене число літаків, бронетехніки, піхоти і десантників, сказано у заяві Міністерства оборони Росії.

Дивіться також: Чи вдасться російським хакерам підірвати президентські вибори в США

Your browser doesn’t support HTML5

Чи вдасться російським хакерам підірвати президентські вибори в США? Відео