Менендес закликає до негайної імплементації "Акту на підтримку свободи України"

Роберт Менедес, сенатор США

Сенатор Роберт Менендес наголошує, що Україна потребує зброї для захисту

Сенатор Роберт Менендес (демократ, штат Нью-Джерсі) - заступник голови Сенатського комітету з закордонних справ, направив держсекретарю Джону Керрі листа, в якому закликає адміністрацію скористатися повноваженнями, наданими їй "Актом про підтримку свободи в Україні". Свій заклик сенатор Менендес пов'язує з нинішньою ескалацією конфлікту - найсерйознішою з моменту підписання угоди про припинення вогню, укладеного 5 вересня.

Законодавець закликає адміністрацію до дій. При цьому він підкреслює: "Міжнародне співтовариство зобов'язане відреагувати на ці атаки і дії Путіна, який свідомо ігнорує зобов'язання, взяті відповідно до Мінських домовленостей, та явно демонструє прагнення до подальшої ескалації напруженості в Україні й в усьому регіоні. Хоча нам слід, як і раніше, прагнути врегулювати ситуацію дипломатичним шляхом, необхідні більш рішучі міжнародні дії, і в першу чергу - з боку Сполучених Штатів".

Сенатор додає, що незважаючи на накладені санкції, падіння ціни на нафту, "Путін продовжує надавати нелегальну та незаконну підтримку сепаратистам у Східній Україні".

Роберт Менендес наголосив, що Україна потребує зброї для захисту.

Дивіться також: Путіну треба протистояти згуртовано - Олбрайт у Сенаті

Your browser doesn’t support HTML5

Путіну треба протистояти згуртовано - Олбрайт у Сенаті. Відео