Оптимізм МВФ обійшов США та Британію. Для України прогноз зростання не змінився

"Світове економічне зростання пришвидшується", - йдеться в новому звіті "Перспективи світової економіки", опублікованому МВФ у вівторок. МВФ очікує, що зростання світової економіки складе 3,6 та 3,7 відсотків в 2017 та 2018 роках, відповідно, прискорившись в порівнянні зі зростанням у 3,2%, зафіксованим в 2016 році.

А от "рушії економічного відновлення змінюються. Світ, менше ніж очікувалось, покладатиметься на США та Британію і більше на Китай, Японію, країни єврозони та Канаду", - зазначає Bloomberg, посилаючись на дані звіту МВФ.

"Позитивний перегляд показників зростання було зроблено для єврозони, Японії, країн, що розвиваються в Азії, країн, що розвиваються в Європі та Росії – там, цифри зростання в першому півріччі стали кращі, ніж очікувалось. Це більш, аніж переважає ефект від погіршення прогнозів зростання для Сполучених Штатів та Великобританії", - пишуть аналітики МВФ.

"Прогнози для США нижчі, ніж в квітні в основному через припущення, що бюджетна політика буде менш розширюваною, ніж очікувалось", - йдеться в останньому звіті МВФ.

Причиною погіршення прогнозу для Великобританії стали негативні очікування пов'язані з Brexit.

Моріс Обсфельд, головний економіст МВФ повідомив, що зниження Фондом довгострокового прогнозу розвитку для Великобританії з 1,9 до 1,7% є прямим наслідком того, що країна полишила ЄС, пише Financial Times.

А от для України МВФ підтвердив свій квітневий прогноз зростання економіки на рівні 2% цього року та прискорення зростання до 3,2% в 2018 році. Фонд також покращив очікування споживчої інфляції на кінець року до 10% в 2017 році.

Світовий прогноз видано напередодні початку щорічних зборів МВФ цього тижня у Вашингтоні.

Дивіться також: Конгрес дискутує як зупинити продаж пристроїв, які дозволяють переводити напівавтоматичні рушниці у режим автоматичних

Your browser doesn’t support HTML5

Конгрес дискутує як зупинити продаж пристроїв, які дозволяють переводити напівавтоматичні рушниці у режим автоматичних. Відео