МВФ наполягає на пенсійній реформі в Україні, але готовий обговорювати зміни

Вільям Мюррей, МВФ

«Ми тісно співпрацюємо з владою України з питання пенсійної реформи», - заявив заступник речника МВФ Вільям Мюррей, відповідаючи на питання Української служби "Голосу Америки" під час брифінгу 28 вересня.

Мюррей наголосив на важливості пенсійної реформи для продовження програми МВФ і закликав уряд України до співпраці в разі необхідності внесення змін.

"Втілення (пенсійної реформи - ГА) залишається ключовою умовою для четвертого перегляду програми МВФ в Україні, - заявив речник. - Ми закликаємо посадовців та парламент (України - ГА) забезпечити, щоб затверджений закон про пенсійну реформу відповідав цілям перетворень. Цю реформу розробляли (в Україні) спільно з МВФ та Світовим банком".

Читайте докладніше: Відхід від реформ? На Заході бачать ризик посилення "найгірших інстинктів" в Україні

Мюррей також відзначив високий рівень співпраці МВФ та України і закликав вирішувати всі розбіжності стосовно реформ в дусі співпраці.

"Хочу нагадати, що перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон був в Києві менше двох тижнів тому", - відзначив Мюррей.

"Ми готові до подальшої співпраці з посадовцями стосовно будь-яких змін, які, можливо, необхідно буде внести до законопроекту про пенсії для того, щоб досягти цілей», - сказав Мюррей.

Світовий банк та Міжнародний валютний фонд занепокоєні змінами внесеними до законопроекту з пенсійної реформи, йдеться в спільному листі організацій до уряду України, опублікованому раніше цього місяця.

Законопроект з пенсійної реформи було затверджено парламентом в першому читанні в липні, однак, до нього було внесено зміни перед другим читанням.

«Переглянутий проект, запропонований на початку цього тижня було змінено таким чином, що викликав значне занепокоєння в Світовому банку та МВФ», - заявив Сату Кахонен зі Світового банку.

Дивіться також: Сергій Тарута про зустрічі у Конгресі і миротворців ООН на Донбасі

Your browser doesn’t support HTML5

Сергій Тарута про зустрічі у Конгресі і миротворців ООН на Донбасі. Відео