(ДОПОВНЕНО) Порошенко недоплатив Манафорту - канал NBC

В інших ЗМІ почули, що допомога Порошенку була "на безплатній основі". Присутні на судовому засіданні журналісти Української служби "Голосу Америки" відзначили, що репліка Гейтса щодо "неповної оплати" здається стосувалась його роботи з "Опозиційним блоком".

Американський канал NBC повідомляє, що колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс заявив у суді у Вірджинії, що він та Манафорт допомагали Петру Порошенку на платній основі, але не отримали платню за свої послуги у повній мірі.

Компанія Манафорта DMP також допомагала Петру Порошенку, але не отримала платню у повній мірі
Це почули на суді над Манафортом NBC

"Гейтс заявив, що остання виборча кампанія, з якою вони працювали в Україні, були парламентські вибори у жовтні 2014-го року, коли політтехнологи працювали з "Опозиційним блоком". Компанія Манафорта DMP також допомагала Петру Порошенку, але не отримала платню у повній мірі", - йдеться у матеріалі на сайті NBC.

За словами Гейтса, після втрати Януковичем влади прибутки Манафорта значно скоротились у порівнянні із попередніми роками.

У відповідь на запит Бі-Бі-Сі в Адміністрації президента України заявили, що команда Порошенка ніколи не співпрацювала із Полом Манафортом.

Раніше журналіст видання The New York Times Кеннет Фогель заявив у Twitter, що колишній бізнес-партнер Пола Манафорта, головний свідок обвинувачення, заявив на суді, що після втечі Януковича з України сам Гейтс та Манафорт допомогали Порошенку на безоплатній основі.

У залі засідань не ведеться аудіо- та відеозапис ЗМІ, що створює можливості для різних інтерпретацій почутого. Присутні на судовому засіданні журналісти Української служби "Голосу Америки" відзначили, що репліка Гейтса щодо "неповної оплати" здається стосувалась його роботи з "Опозиційним блоком".

В Адміністрації президента України заявили, що команда Порошенка ніколи не співпрацювала із Полом Манафортом

Між тим інформація про те, що Манафорт після Януковича працював з Петром Порошенком, конфліктує із поширеним у США баченням Манафорта як російського агента, чия робота у штабі Дональда Трампа буцімто вказує на те, що сам президент США міг координувати власну виборчу кампанію 2016-го року із Москвою.

На це вказав і відомий журналіст Леонід Рагозін, який взявся кепкувати з поширеної у ЗМІ США точки зору, що будь-які контакти із Манафортом є доказом співпраці із Москвою.

"Факт роботи Манафорта з президентом Порошенком або вказує на те, що він не може бути "російським агентом", або ж означає, що президент Порошенко не є "про-західним президентом". Жартую, насправді це означає, що глибоко неправі ті, хто змальовує складні політичні реалії Східної Європи у таких простеньких термінах", - твітує Рагозін.

Натомість Максим Еріставі, відомий анголомовний коментатор подій в Україні, побачив в інформації про буцімто контакти Манафорта та Порошенка черговий, для себе, доказ подібності чинного та колишнього президентів України.

"Зважаючи на те, що президент Порошенко та його поплічники роблять в Україні, не дивно дізнатись, що він, як і його попередник-клептократ Янукович, був клієнтом Манафорта", - твітує Еріставі.

А якою ситуація із можливою співпрацею Порошенка та Манафорта у минулому бачиться вам? Коментуйте!

Дивіться також: Трамп зізнався, що знав про зустріч його сина із росіянами, які пропонували "компромат" на Клінтон

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп зізнався, що знав про зустріч його сина із росіянами, які пропонували "компромат" на Клінтон. Відео