Війська Каддафі завдали удару силам повстанців

Прихильники Каддафі у Тріполі

Лояльні до Муамара Каддафі війска завдають ударів з повітря та ведуть запеклі бої з повстанцями на землі. Це спроба зупинити наступ повстанців зі Сходу країни.

В неділю урядові війська відбили у повстанців місто Бін Джавад. Повідомляється про численні жертви з обох сторін.

Війська повстанців рухались до рідного міста Каддафі Сірт, яке знаходиться приблизно в 160 кілометрах на захів від Бін Джаваду. Сили, що підтримують Каддафі зберігають контроль над Сіртом. Окрім того, за повідомленням командування повстанців, до Сірту надходили підкріплення.

В неділю урядова артилерія та танки також завдали удару по місту Місрата, на захід від Сірту. Це місто приблизно в 200 кілометрах від Тріполі контролюють повстанці. Про це телефоном з міста повідомили його мешканців.

Тим часом у Тріполі, в Неділю близько двох годин лунали звуки перестрілки. Влада Лівії заявила, що це був святкова стрільба на честь захоплення контрольованих повстанцями міст Місрата та Рас Лануф. Мешканці цих міст заперечують урядові повідомлення.

Тисячі прихильників Каддафі вийшли на вулиці Тріполі після повідомлень про успіхи урядових військ. Вони вимахували прапорами, стріляли в повітря та сигналили з машин.

Уряд Каддафі зберігає контроль над містом Тріполі, яке знаходиться на заході країни, в той час як війська повстанців збільшують свій вплив на сході Лівії.